Tillbaka till gåvoshopen
Produktbild

Ge ett barn en familj, Sydafrika: 150 kr

Läkarmissionen har sedan många år ett samarbete med den sydafrikanska organisationen Give a Child a Family (GCF), som har utvecklat en mycket framgångsrik modell för att ge övergivna barn en bättre framtid.

Att hitta rätt familj till varje föräldralöst eller övergivet barn är en noggrann process som tar ungefär ett år och Monica Woodhouse, som driver vår partnerorganisation, berättar att varje familj ska kännas så bra att hon skulle kunna tänka sig att låta sina egna barn växa upp hos dem.

Under tiden barnen väntar på en familj får de bo i en kärleksfull miljö på centret "Place of Restoration". De blivande fosterföräldrarna får en utbildning i hur de tar hand om barnet. Den hjälper dem att reflektera över sina egna liv, samtidigt som de lär sig vad som krävs för att ta hand om barn som varit med om trauman. Den metod som man har utvecklat här används numera i många andra länder. 

Fosterföräldrarna får ingen ekonomisk ersättning. De tar sig an barnet av kärlek och omtanke och får mycket tillbaka av det barn som får växa upp i deras trygga miljö. 


 


Här kan du se en film från projektet:

Om produkten blir fullt finansierad går överskjutande medel till någon av Läkarmissionens liknande biståndsinsatser.

Alla projekt