Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Årskalendarium

Här kan du läsa om aktuella kampanjer, årligen återkommande aktiviteter och om aktiviteter som pågår hela tiden för att samla in pengar till våra biståndsprojekt och informera om vad vi gör.

Januari-mars

Årets första stora aktivitet är Vänliga Veckan, som infaller varje år i februari, samma vecka som Alla hjärtans dag. Veckan är ett arv från vår grundare Harry Lindquist, och syftar till att bidra till en trevligare värld.

Under februari kommer årets första nummer av vår tidning Svenska Journalen. SvJ kommer ut fem gånger per år till alla våra givare och berättar om hur gåvorna används för att hjälpa utsatta människor att förändra sina liv. Ibland lyfter vi fram enskilda artiklar under Notiser, men du kan alltid läsa hela tidningen i pdf-format här.

Den som uppskattar sång och musik kan besöka både stora körkonserter som arrangeras genom Sånger för Livet och mindre konserter på olika platser i landet.
 

April-juni

Under andra kvartalet kommer Svenska Journalen ut två gånger, i april och juni.

Under våren äger även Läkarmissionens årliga stämma och seminarium rum. På stämman samlas våra huvudmän och styrelsen för att fatta beslut kring verksamheten. Till seminariet bjuder vi in våra kontakter för att ge information om en utvald biståndsfråga. Olika intressanta talare har deltagit genom åren, bland annat Hans Rosling, Denis Mukwege och Margot Wallström.

Vi gör också alltid en större kampanj i maj samband med mors dag, för att samla in pengar till säkra förlossningar för kvinnor i Kongo och Tanzania och rädda livet på både mammor och barn som annars kanske hade fött hemma i hyddan.

Sånger för Livet och våra konserter pågår som vanligt.
 


Juli-september

I juli varje år besöker vi Almedalsveckan, för att lyfta och diskutera frågor som rör bistånd i stort och vår verksamhet i synnerhet. 

Sånger för Livet och våra konserter pågår som vanligt.
 

Oktober-december

Under årets sista kvartal kommer Svenska Journalen ut två gånger, i oktober och december.

I november hoppas vi att många vill ge sin pappa en fin present från oss när det är fars dag.

Inför julen arbetar vi mycket med Aktion Julklappen, där barn från hela landet får chansen att ge barn i östra Europa en godare jul genom att skicka en julklapp och en personlig hälsning. Vi ser också till att ha extra fina presenter i vår gåvoshop, för både privatpersoner och företag som vill ge en julgåva som verkligen gör skillnad. Populära gåvor genom åren har varit Trädplantering, en säker förlossning i Kongo och ge bort en Get.

Den här perioden är kanske årets mest intensiva för både Sånger för Livet och vår löpande konsertverksamhet, som håller julkonserter runtom i landet.