Läkarmissionen söker ny GENERALSEKRETERARE

Läkarmissionen är en av Sveriges största biståndsaktörer och arbetar med såväl humanitärt bistånd som utvecklingsbistånd. Vårt arbete fokuserar på insatser inom hälsa, vatten och sanitet samt utbildning. Vi är ett 30-tal anställda på kontoret i Vällingby och cirka 250 anställda i våra olika regioner.

 

Läkarmissionen söker ny Generalsekreterare som ska leda och driva Läkarmissionens verksamhet i Sverige och internationellt. Uppdraget omfattar visionär och strategisk ledning, organisations- och medarbetarutveckling, insamlings och påverkansarbete samt nätverksbyggande partnerskap.

För Läkarmissionen är det viktigt med en tydlig och trygg ledare som prestigelöst engagerar, bygger förtroende, skapar tillit och som har stark förmåga att kommunicera både internt och externt. Generalsekreteraren ska kunna skapa och stärka nätverk och kunna balansera mellan den egna organisationen och det externa behovet av samarbete med andra aktörer, nationellt och internationellt.

Läkarmissionen söker en person som har erfarenhet av att leda en organisation, verka i internationella sammanhang och ansvara för utvecklingsarbete. Sedan 2019 är biståndsorganisationen International Aid Services (IAS) integrerad i Läkarmissionen. Samgåendet har gett Läkarmissionen egen etablering ute i fält, vilket idag är relativt unikt bland svenska biståndsorganisationer.

Vi söker dig som har erfarenhet av:

  • ledarskap och att leda genom andra och med förmåga och intresse att utveckla människor i en multikulturell organisation.
  • internationellt utvecklingsarbete och av att verka i internationell kontext.
  • idéburen organisation eller näringslivet.
  • insamlingsarbete, strategiska partnerskap och av att skapa goda finansiella förutsättningar och förmåga att attrahera företagspartners.
  • att samarbeta med många intressentgrupper i civilsamhället, näringslivet och myndigheter.

Som person är du karismatisk och kommunikativ med genuint samhällsengagemang och kan representera Läkarmissionen i officiella sammanhang.

Läkarmissionen har 35 medarbetare på huvudkontoret i Vällingby, Stockholm samt en internationell verksamhet med 250 lokalanställda medarbetare i främst Afrika. Generalsekreterare rapporterar till Läkarmissionens styrelse.

Välkommen med din ansökan! Skicka din ansökan till lakarmissionen@novare.se och bifoga ditt CV och personliga brev senast den 15 november. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ida Högberg på ida.hogberg@novare.se