0

Jobba hos oss

Vill du vara en nyckelspelare för en av Sveriges intressantaste biståndsorganisationer? Just nu rekryterar Läkarmissionen/IAS en administrativ chef.

Läkarmissionen söker erfaren administrativ chef

Vill du vara en del av en spännande utveckling i en av Sveriges intressantaste biståndsorganisationer?

Som administrativ chef hos Läkarmissionen är du ansvarig för att leda, organisera, kvalitetssäkra och utveckla arbetet inom den administrativa enheten på huvudkontoret i Vällingby. I arbetsuppgifterna ingår operativt arbete såväl som strategiskt arbete i långsiktiga och övergripande frågor.

Du har personalansvar för den grupp som arbetar med ekonomi, HR, IT samt övrig administration såsom avtal, lokalfrågor, inköp och upphandlingar. 

Du kommer att rapportera direkt till generalsekreteraren.

I arbetet ingår att vidareutveckla en inkluderande arbetskultur och god arbetsmiljö.

 

I dina arbetsuppgifter ingår:

  • Personalansvar för den administrativa enheten
  • Ansvar för HR-frågor 
  • Övergripande ansvar för säkerhetsfrågor 
  • Övergripande ansvar för ekonomi och budget
  • Aktiv medverkan i ledningsgruppen 
  • Övergripande ansvar för organisationens lokalfrågor, IT/telefoni, upphandlingar och annan typ av inköp
  • Övergripande ansvar för externa och interna avtal
  • Övergripande ansvar för huvudkontorets kvalitets- och miljöarbete

Samtliga arbetsuppgifter sker i nära samarbete med respektive ansvarig medarbetare.

 

Personliga egenskaper och förmågor

Viktiga egenskaper är god ledar- och organisationsförmåga, ansvarstagande, förändringsorienterad, ett prestigelöst förhållningssätt och inte minst en positiv människosyn. Du har förmågan att skapa ett gott arbetsklimat och är van att arbeta i internationella miljöer. Du är lyhörd och kan bidra till en arbetsmiljö där alla känner engagemang och delaktighet. 

Vi önskar att du har både ett strategiskt och ett praktiskt förhållnings- och tillvägagångssätt i frågor som är relevanta för rollen. Förmåga att ligga steget före och lösa frågor innan de blir problem är en viktig och uppskattad egenskap.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är avgörande att du förstår och uppskattar kombinationen av väl fungerande administrativa funktioner och rutiner, såväl som de särskilda förutsättningarna i form av flexibilitet och anpassad service, som en kreativ, dynamisk, internationell miljö kräver.

 

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleexamen och dokumenterad erfarenhet av arbete som chef med inriktning mot HR och administration. Förmåga att arbeta såväl operativt som strategiskt. Mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift är en förutsättning då organisationen har omfattande internationella samarbeten och nätverk samt personal från hela världen. Behärskar du flera språk från våra insatsländer, såsom arabiska, franska, spanska eller portugisiska, är det meriterande.

 

Om Läkarmissionen

Läkarmissionen är en biståndsorganisation som verkar för hållbar fattigdomsbekämpning utifrån ett rättighetsperspektiv. Läkarmissionens grundläggande värden har basen i en kristen tradition men är religiöst och politiskt obunden. Läkarmissionens insatser görs via 40-talet lokala partners och har utsatta kvinnor och barn som en primär målgrupp. Från och med 2019 är International Aid Services (IAS) en del av Läkarmissionen. IAS verksamhet med fokus på vatten och sanitet har egna landkontor med operativ personal. Det gemensamma arbetet leds från Läkarmissionens huvudkontor i Vällingby. Insatserna görs främst i Afrika men även i Latinamerika, Asien och Östeuropa. Verksamheten finansieras till största del genom insamling från allmänheten i Sverige och institutionella bidrag. Läs mer på lakarmissionen.se. 

Ansökan och frågor:

Ansökan med CV mejlas till admchef@lakarmissionen.se. Urvalet sker löpande.
För frågor om tjänsten, kontakta rekryterare Samuel Martinsson: 070-520 96 52.