Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Testamentsgåva

Din testamentsgåva kan förändra framtiden för utsatta människor.

Att skriva sitt testamente eller sista vilja är varken särskilt märkvärdigt eller konstigt. För de flesta av oss är det dessutom ganska enkelt. Det är kort och gott ett papper där vi talar om hur vi vill ha det med de ägodelar och kapital vi lämnar efter oss. Du kan också välja att ge en gåva genom ditt testamente.

Det finns ingen lag på att vi måste skriva testamente, men det är ett bra sätt att se till att det blir så som man vill ha det. Och skulle du ångra dig eller vilja ändra någonting, är det bara att riva sönder testamentet och skriva ett nytt. Svårare än så är det oftast inte.

Självklart är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon 08-620 02 00 om det är när något du undrar över.

 

 

Att upprätta ett testamente

Alla som fyllt 18 år och är vid sina sinnens fulla bruk har rätt att skriva testamente. Du har rätt att testamentera vad du vill till vem du vill. Det enda undantaget är om du har barn. De har alltid rätt till sin laglott, enligt svensk lag. Läs mer på sidan om att upprätta ett testamente.

Testamentera din gåva och påverka utsatta människors framtid till det bättre

En testamentsgåva kan till exempel vara ett sätt att hjälpa utsatta barn att få möjlighet till utbildning och jobb. Eller vuxna, som hittills inte har haft möjlighet att själva påverka sitt liv. Om du vill vara med och bidra till en bättre framtid för utsatta människor, då är en testamentsgåva ett fint alternativ. Berätta gärna för dina nära anhöriga om hur du vill ha det, så att de förstår dina önskemål. Det behöver inte handla om stora summor utan du väljer själv hur mycket du vill ge. Även en liten gåva kan göra stor skillnad. Din testamentsgåva kan bli avgörande för en människas möjlighet att forma sin framtid.

Hit går pengarna

Läkarmissionen stöder biståndsprojekt i ett 40-tal olika länder i Afrika, Asien, Latinamerika och Europa. Vår målsättning är att hjälpa där behoven är som störst. Vi satsar mycket på utbildning genom att ge människor möjlighet att studera eller gå en yrkesutbildning som leder till jobb och därmed chansen att påverka och styra sin egen framtid. Vi arbetar också med projekt inom självförsörjning, social omsorg och humanitärt bistånd.

Genom en gåva i ditt testamente bestämmer du själv hur och vart du vill göra skillnad för utsatta människor.


Har du frågor är du alltid välkommen ringa oss på telefon 08-620 02 00 eller skicka ett mejl till hans.hallstrom@lakarmissionen.se.