{{cart.TotalNumberOfProducts}}
22 februari 2018

Doktor Mukwege om kvinnornas roll

”Kvinnor lever inte bara för sig själv. De lever för sin familj och för samhället. När du lever för andra får ditt liv en annan mening. Kvinnor i Kongo, de är starka även när de går igenom tragedier. Därför är jag övertygad om att Kongo inte kan byggas utan kvinnor.”

Här kan du läsa mer om Denis Mukwege, chefsläkare på Panzisjukhuset där Läkarmissionen. 

8 februari 2018

Utmaningar som räddar liv

Utmana mormor att sluta röka, brorsan på en pingismatch eller kollegan att lägga bort telefonen klockan 22 varje kväll. Den som förlorar skänker en slant till Läkarmissionen. Lägg upp en utmaning eller anta en befintlig och var med i Challenge4Charity!

En av de befintliga utmaningarna på sidan är att Läkarmissionens medarbetare Mats Danson har utmanat Mattias Sunneborn, en av Sveriges bästa friidrottare genom tiderna, i 400 meter. Mattias har generöst gett Mats 40 meter i "handicap", vilket han utan tvekan tackade ja till. Först i mål vinner, förloraren ger 5 000 kr till Challenge4Charity.  

Klicka in på Challenge 4 Charity för att se alla spännande utmaningar och för att starta en egen. Det är både enkelt och gratis att hänga på...