{{cart.TotalNumberOfProducts}}

Farsdagspresent som ger en bättre framtid

Den 12 november 2017 är det fars dag igen! Hos Läkarmissionen hittar du farsdagspresenter som gör skillnad på riktigt.

Köp en farsdagspresent som går till ett föräldralöst barn i Sydafrika genom att sms:a FARSDAG till nummer 729 72. Då får du genast ett tack-sms med ett gratulationskort du kan sms:a vidare till din pappa. 

SWISH: Du kan också swisha 150 kronor till nummer 90 00 217 och ladda ned gåvokortet genom att klicka här. Eller välja att betala med kort eller inbetalningskort i vår gåvoshop.

 

 

En gåva som gör skillnad

Din gåva går till arbetet med att hitta rätt familj till varje föräldralöst eller övergivet barn. Det är en noggrann process som tar ungefär ett år och Monica Woodhouse, som driver den sydafrikanska organisationen Give a Child a Family (GCF) berättar att varje familj ska kännas så bra att hon skulle kunna tänka sig att låta sina egna barn växa upp hos dem.

Under tiden barnen väntar på en familj får de bo i en kärleksfull miljö på centret "Place of Restoration". De blivande fosterföräldrarna får en utbildning i hur de tar hand om barnet. Den hjälper dem att reflektera över sina egna liv, samtidigt som de lär sig vad som krävs för att ta hand om barn som varit med om trauman. Den metod som man har utvecklat här används numera i många andra länder. Fosterföräldrarna får ingen ekonomisk ersättning. De tar sig an barnet av kärlek och omtanke och får mycket tillbaka av det barn som får växa upp i deras trygga miljö.

Organisationen Give a Child a Family är en mångårig partner till Läkarmissionen. Vi har på nära håll kunnat följa deras utveckling från litet akutcenter för utsatta barn till en tongivande aktör inom familjebaserad vård för barn, inte bara i Sydafrika utan även i många andra länder på den afrikanska kontinenten. Give a child a family har sin bas i den sydafrikanska provinsen KwaZulu-Natal, i ett område som brottas med fattigdom, hög arbetslöshet och allvarliga sociala problem och där ett alarmerande antal barn lämnas utan vuxna och/eller utsätts för våld och vanvård i hemmet. 19 procent av befolkningen räknas som extremt fattig och hela 17 procent av de barn de möter är infekterade med hiv. Mitt i allt detta har de utvecklat sin framgångsrika modell, som har gett dem hög status inom området sociala omsorgsfrågor. En viktig del i detta är att de inte bara fokuserar på barnen, utan även på fosterfamiljen och hela samhället runtomkring barnen.

 

Sms:a FARSDAG till 729 72 så går din gåva direkt till arbetet med de föräldralösa barnen. 

 

  

Andra typer av farsdagspresenter:

Vill du välja mellan fler typer av presenter? Besök vår gåvoshop. Där kan du betala med kontokort eller med faktura och skriva ut ditt eget gåvokort. 

Om du hellre känner för en mer traditionell gåva inför fars dag kan du köpa en fin chokladask till din pappa och samtidigt stödja Tigers Club på Godisboxen.se.

 

Genom din farsdagspresent hjälper du oss att ge barn en ny och bättre start i livet. Tack för att du är med och bidrar till en bättre värld!