{{cart.TotalNumberOfProducts}}

Stämma och seminarium

Varje vår samlas Läkarmissionens huvudmän till årsstämma. I samband med stämman bjuder vi också in allmänheten till ett seminarium där internationella talare och representanter från vårt arbete i världen berättar om aktuella frågor.

2016 äger stämman och seminariet rum den 25 april, och gästas av EU-parlamentarikern Cecilia Wikström, Florin Ianovici från den rumänska organisationen Liv & Ljus (bilden ovan) och Jim Ingram från den schweiziska organisationen Medair som ska diskutera de brinnande aktuella frågorna om flykt och migration.

 

2015 var temat ebola. Besökarna på seminariet fick möta professor Hans Rosling (bilden ovan), som pratade om hur han hjälpt den liberianska regeringen att stoppa epidemin, samt Francis Forndia från Foyasjukhuset i Liberia, ett sjukhus som Läkarmissionen stödjer och som drabbades hårt av sjukdomen.

 

2014 var temat könsstympning, och vi hade besök av Mary Kwamboka från organisationen ADRA Kenya som arbetar med att hitta alternativa riter och sätt för flickor att slippa undan denna fruktansvärda sedvänja.

 2013
låg fokus på det sexuella våldet i Kongo, och seminariebesökarna fick höra Margot Wallström (då FN:s särskilda representant för våld mot kvinnor i konflikter) berätta om sitt arbete. De fick även möta Pauline Njabuka, även kallad Mama London, som berättade om sin verksamhet för kvinnor som våldtagits i krigets Kongo och deras barn.