Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Läkarmissionens webb. Läs mer här.

Morsdagspresent som räddar liv

År 2020 infaller mors dag söndagen den 31 maj. Hos Läkarmissionen kan du köpa en förlossning i morsdagpresent. Den går till en kvinna som annars hade fått föda barn hemma, ofta under väldigt osäkra förhållanden. En morsdagsgåva som kan rädda liv.

Behöver du ett morsdagspresent-tips?

Genom att köpa en förlossning i present till mors dag ger du en fattig kvinna möjlighet att föda sitt barn på sjukhus. På Panzisjukhuset i Kongo finns bra vård till för tidigt födda barn och möjlighet att ge kejsarsnitt när det behövs. 

Köp årets viktigaste morsdagspresent genom att swisha 180 kronor till 90 00 217. Ladda gärna ned ett gåvokort genom att klicka här. 

Om du hellre vill få ett snyggt gåvobevis hemskickat eller skriva ut det på egen hand, köper du morsdagspresenten i vår gåvoshop. Där kan du även välja kortbetalning.

Morsdagspresent för välgörenhet

Genom din morsdagspresent är du med och gör skillnad mellan liv och död. Tack för att du bidrar till en bättre värld!

Varje år dör ungefär 300 000 kvinnor av sin graviditet eller förlossning och en miljon bebisar dör under sin första dag i livet. När en mamma förlöser sitt barn hemma på jordgolvet blir även mindre komplikationer livshotande.

Genom att ge bort en förlossning ser du till att en fattig kvinna DR Kongo får föda barn i en säker miljö. På Panzisjukhuset (som drivs av doktor Denis Mukwege) finns möjlighet att ge kejsarsnitt när det behövs, och där finns bra vård till för tidigt födda barn.  

En okomplicerad förlossning vid Panzisjukhuset i DR Kongo kostar 150 kronor. Din gåva är en grundplåt som gör att en kvinna, som annars inte skulle ha råd att föda på sjukhus, får rätt hjälp - hela vägen.

Eventuellt överskott går till mödravård för utsatta kvinnor i bland annat Bangladesh och Afghanistan.