Farsdagspresent som ger en bättre framtid

Snart är är det fars dag igen! Hos Läkarmissionen hittar du farsdagspresenter som gör skillnad på riktigt.

Köp en farsdagspresent som går till ett föräldralöst barn i Sydafrika genom att swisha 150 kronor till nummer 90 00 217 och ladda ned gåvokortet genom att klicka här. Eller välja att betala med kort eller swish i vår gåvoshop.

 

 

 

En gåva som gör skillnad

Din gåva går till arbetet med att hitta rätt familj till varje föräldralöst eller övergivet barn. Det är en noggrann process som tar ungefär ett år och Monica Woodhouse, som driver den sydafrikanska organisationen Give a Child a Family berättar att varje familj ska kännas så bra att hon skulle kunna tänka sig att låta sina egna barn växa upp hos dem. Under tiden barnen väntar på en familj får de bo i en kärleksfull miljö på centret "Place of Restoration".

De blivande fosterföräldrarna får samtidigt en utbildning i hur de tar hand om barnet. Kursen hjälper dem att reflektera över sina egna liv, samtidigt som de lär sig vad som krävs för att ta hand om barn som varit med om trauman. Den metod som man har utvecklat här används numera i många andra länder.

Fosterföräldrarna får ingen ekonomisk ersättning. De tar sig an barnet av kärlek och omtanke och får mycket tillbaka av det barn som får växa upp i deras trygga miljö. 

 

Andra typer av presenter till farsdag:

Vill du välja mellan fler typer av presenttips? Besök vår gåvoshop. Där kan du betala med kontokort eller med faktura och skriva ut ditt eget gåvokort. 

Genom din farsdagspresent hjälper du oss att ge barn en ny och bättre start i livet. Tack för att du är med och bidrar till en bättre värld!