Tillbaka till gåvoshopen
Produktbild

Stöd till Panzisjukhuset, Kongo: 260 kr: 260 kr

Stötta mottagaren av Nobels Fredspris: doktor Denis Mukwege, och hans viktiga arbete vid Panzisjukhuset i DR Kongo.

Panzisjukhuset grundades av doktor Denis Mukwege, som 2018 fick ta emot Nobels Fredspris för sin kamp mot sexuellt våld i krig och väpnade konflikter. På hans sjukhus har mer än 50 000 våldtagna kvinnor och barn fått hjälp genom åren, både med de fysiska såren och med att skapa en ny framtid för sig själva och sina barn. 

Till Panzisjukhuset kommer kvinnor för att få en säker förlossning, här finns god vård för bebisar som föds för tidigt och möjlighet att få hjälp med familjeplanering. På sjukhusets nutritionsavdelning räddar man dagligen livet på barn som har drabbats av svår undernäring och ger familjer hjälp och stöd för att barnen ska få den näring de behöver även efter behandlingen. 

I snart tjugo år har Läkarmissionen varit den största bidragsgivaren till driften av detta unika sjukhus, som är av stor betydelse i den östra delen av DR Kongo. Tack vare stödet från Läkarmissionens givare i Sverige kan även den som är fattig få hjälp på Panzisjukhuset. Men behovet är stort och ditt stöd behövs. Tack för att du räddar liv!

 

Om produkten blir fullt finansierad går överskjutande medel till någon av Läkarmissionens liknande biståndsinsatser.

Alla projekt