Tillbaka till gåvoshopen
Produktbild

Stötta Kyesherosjukhuset i Goma, DR Kongo: 100 kr

Läkarmissionen har ett långt engagemang i DR Kongo. Först och främst vid Panzisjukhuset, där fredspristagare Denis Mukwege leder arbetet. Nu väljer vi att också att gå in i ett nytt arbete genom att stötta Kyesherosjukhuset i Goma och deras arbete för våldtagna kvinnor. Doktor Mukwege berättar att antalet våldtäkter tyvärr inte har minskat av medias uppmärksamhet runt Nobelpriset, utan att läget är oförändrat katastrofalt.

Kyesherosjukhuset byggdes för cirka tio år sedan och är del av samma hälsovårdsstruktur som Panzisjukhuset. Båda sjukhusen möter samma verklighet. De ser konsekvenserna av det sexuella våldet, har samma utmaningar och samma målgrupp.

Dock är Kyeshero mycket mer okänt.  Läkarmissionen har fått ett nödrop för sjukhuset som behöver medel för att hjälpa de våldtagna kvinnorna. Det har gått så långt att man har tvingats stoppa verksamhet från årsskiftet. Kvinnorna fortsätter att komma, men sjukhuset kan inte ge adekvat vård, eftersom de inte har pengar.

Kyesherosjukhuset jobbar med samma modell som Panzisjukhuset med sitt holistiska synsätt där man hjälper kvinnorna fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Erfarenhetsutbytet mellan sjukhusen gör också det goda arbetet på Panzi och de lärdomar man har gjort där, även praktiseras på Kyesherosjukhuset.

Ditt stöd behövs!

Om produkten blir fullt finansierad går överskjutande medel till någon av Läkarmissionens liknande biståndsinsatser.

Alla projekt