Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Läkarmissionens webb. Läs mer här.

Tillbaka till gåvoshopen Produktbild

Stoppa könsstympning, Kenya: 200 kr

Trots att könsstympning är ett brott som ger flickor trauman och lidanden är det fortfarande utbrett. Men vi ser att det går att göra skillnad och du kan hjälpa flickorna att slippa könsstympas!

Det finns ingen religion som ger stöd för könsstympning: det förekommer inom olika kulturer och är en djupt rotad tradition som tar tid att förändra. Vi samarbetar med en lokal partner i Kenya som driver ett outtröttligt arbete för att rädda alla flickor från ingreppet. Och det ger resultat.

I denna region pågår könsstympningen traditionellt under några veckor i samband med vinterlovet. Under den perioden ordnar vi ett läger där flickorna kan vara i trygghet och slipper tvingas till ingreppet. De får träffa andra tjejer som är i samma situation, lyssna till starka förebilder som sagt nej till könsstympning, spela teater, dansa och lära sig om integritet, självkänsla och om hur kroppen fungerar. 

De flickor som inte kan återvända hem efteråt får komma till skyddade boenden. 

Vår lokala partner arbetar förstås även med att förändra synen på könsstympning hos inflytelserika personer i byar och kyrkor och driver ett påverkansarbete på bred front. Det gör att många föräldrar börjar inse att könsstympning ger ett livslångt lidande – helt i onödan. Men det finns fortfarande många flickor som behöver din hjälp!

För 200 kronor är du med och ger dessa flickor möjlighet att kunna säga nej.

Populära gåvor
Populära gåvor
Alla projekt