Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Tillbaka till gåvoshopen
Produktbild

Stoppa könsstympning, Kenya: 200 kr

Du kan hjälpa en flicka att slippa könsstympas. För bara 200 kronor får hon komma till ett tryggt läger under den period som övergreppet genomförs. Var med i kampen mot könsstympning!

Det finns ingen religion som ger stöd för könsstympning: det förekommer inom olika kulturer och är en djupt rotad tradition som tar tid att förändra. Vi samarbetar med en lokal partner i Kenya som driver ett outtröttligt arbete för att rädda alla flickor från ingreppet. Och det ger resultat.

I denna region pågår könsstympningen traditionellt under några veckor i samband med vinterlovet. Under den perioden ordnar vi ett läger där flickorna kan vara i trygghet och slipper tvingas till ingreppet. De får träffa andra tjejer som är i samma situation, lyssna till starka förebilder som sagt nej till könsstympning, spela teater, dansa och lära sig om integritet, självkänsla och om hur kroppen fungerar. 

De flickor som inte kan återvända hem efteråt får komma till skyddade boenden.

Vår lokala partner arbetar förstås även med att förändra synen på könsstympning hos inflytelserika personer i byar och kyrkor och driver ett påverkansarbete på bred front. Det gör att många föräldrar börjar inse att könsstympning ger ett livslångt lidande – helt i onödan. Men det finns fortfarande många flickor som behöver din hjälp!

För 200 kronor är du med och ger dessa flickor möjlighet att kunna säga nej.

Om produkten blir fullt finansierad går överskjutande medel till någon av Läkarmissionens liknande biståndsinsatser.

Alla projekt