24 oktober 2016

Se doktor Mukwege i SVT Go'kväll i morgon!

I morgon kväll, tisdagen den 25 oktober, sänder SVT Go'kväll en intervju med doktor Denis Mukwege. Missa inte chansen att se en av vår tids största hjältar berätta om sitt arbete för några av världens allra mest utsatta kvinnor och barn. Trots dödshot går han till jobbet varje dag för att rädda liv. För så länge kvinnorna har hopp vägrar han förlora hoppet, och ger inte upp.

Läkarmissionen har stött Panzisjukhuset i DR Kongo och dess chefsläkare doktor Denis Mukwege sedan sjukhuset grundades. Sedan dess har tiotusentals kvinnor och barn fått vård för skador de fått av de grymma våldtäkter som följt i mineralkonflikternas spår, och som nu sprider sig i det kongolesiska samhället även utanför konfliktzonerna.

Förra veckan var doktor Mukwege i Sverige för att träffa politiker och beslutsfattare, forskare, studenter och allmänhet och berätta om situationen i DR Kongo med utgångspunkt i filmen om hans liv. På vår temasida om doktor Mukwege finns både information och länkar för dig som vill veta mer, och även se och höra honom själv berätta om sin högsta önskan: Fred och frihet för folket i DR Kongo i allmänhet, och kvinnorna i synnerhet.

Vill du stödja doktor Mukweges och Panzisjukhusets arbete kan du köpa gåvan Stöd till Panzisjukhuset i vår gåvoshop.