Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Tillbaka till gåvoshopen
Produktbild

Stöd till Denis Mukwege, Panzisjukhuset: 260 kr

Stötta vinnaren av Nobels Fredspris 2018: doktor Denis Mukwege, och hans viktiga arbete vid Panzisjukhuset i DR Kongo.

 

Den senaste tiden har hotbilden mot chefsläkaren och fredsprismottagaren Denis Mukwege på Panzisjukhuset i DR Kongo, ökat. Sedan slutet av juli har Mukwege och hans familj varit måltavlor för en hotkampanj. Hoten har kommit allt närmare och Mukwege berättar att han numera får dödshot direkt till sin mobiltelefon.

Denis Mukwege har tidigare varit utsatt för dödshot på grund av sitt livsuppdrag och outtröttliga engagemang i arbetet mot det sexuella våldet som används som ett krigsvapen i DR Kongo. År 2012 utsattes han för ett mordförsök som resulterade i mordet på hans nära vän och säkerhetsvakt.

Tack för ditt livsviktiga stöd!

-------------------------------------------------------------------------------

Panzisjukhuset är kanske mest känt för doktor Denis Mukwege, vinnare av Nobels Fredspris, och hans insatser för kvinnor och flickor som har utsatts för grymma våldtäkter. På Panzisjukhuset har mer än 50 000 våldtagna kvinnor och barn fått hjälp genom åren, både med de fysiska såren och med att skapa en ny framtid för sig själva och sina barn, eftersom de ofta stöts ut av samhället efter övergreppen.

Men på Panzi erbjuds även förlossningar, familjeplanering och annan vanlig sjukvård. Till exempel räddar man dagligen livet på för tidigt födda barn och barn mellan 0–12 år som har drabbats av undernäring.

I snart tjugo år har Läkarmissionen varit den största bidragsgivaren till driften av detta unika sjukhus, som är av stor betydelse i den östra delen av DR Kongo. Tack vare stödet från Läkarmissionens givare i Sverige kan även den som är fattig få hjälp på Panzisjukhuset. Men behovet är enormt och ditt stöd behövs.

 

Om produkten blir fullt finansierad går överskjutande medel till någon av Läkarmissionens liknande biståndsinsatser.

Alla projekt