{{cart.TotalNumberOfProducts}}

Aktion Julklappen – äkta glädje från barn till barn

Aktion Julklappen är en älskad tradition, där svenska skolbarn får chansen att prata om livsfrågor, barns rättigheter i världen och själva få visa solidaritet genom att skicka en julklapp till barn i östra Europa. Lärorikt, roligt och konkret – häng med på årets Aktion Julklappen!

 

 

Ladda för en jul med mening!

Idén bakom Aktion Julklappen är lika enkel som snillrik. Barn i Sverige slår in julklappar med personliga hälsningar, de lämnas till våra uppsamlingsställen och vi ser till att de hamnar hos barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina. Här bor många av Europas fattigaste barn – och här är en julklapp från Sverige en väldigt uppskattad händelse.

 

Nytt för i år!

Nu gör vi Aktion Julklappen ännu bättre. Vi har tagit fram ett skolmaterial som blandar teori med praktik kring frågor om värdegrund, barns rättigheter samt solidaritet med svaga och utsatta. Materialet vänder sig till årskurs 1–3 och 4– 6 och är anpassat efter skolans kurs- och läroplaner. Det innehåller även inspirationsmaterial och filmer. Den praktiska delen innebär att barnen förbereder och slår in julklapparna. Paketen lämnas in mellan den 1–18 november, så tänk på att börja i tid! Aktion Julklappen förenar teori och praktik på ett spännande och engagerande vis!

Skolmaterialet kommer att finnas som gratis pdf-filer att ladda ner här på vår hemsida i slutet av augusti.

 

Anmäl dig till årets insamling här