17 november 2021

Vänliga Veckan 2021

Vänliga Veckan instiftades av Läkarmissionen 1946 och infaller varje år i februari för att påminna oss om vikten av att vara vänlig. I år infaller den vecka 6, 8 – 14 februari, och årets tema är Var vänlig mot någon som har haft ett tufft år.

Visst är det ett passande tema för årets Vänliga Vecka? För nu behöver vi visa och få vänlighet mer än någonsin, det är inte en hemlighet att år 2020 har varit ett tufft år och än är det inte över. Men i samband med vaccin och några månader kvar till våren kanske vi går mot ljusare tider. Vi på Läkarmissionen har en förhoppning om att årets Vänliga Veckan ska bli den vänligaste veckan vi någonsin har skådat och kanske att den kan få sätta ett exempel för hur resten av året ska bli. 

Men hur ska vi visa den där extra vänligheten som behövs nu? Sunt förnuft i all ära men är det verkligen så enkelt alla gånger? Men några saker att fundera över kanske kan vara en början.

  • Vem i min närhet har haft ett tufft år?
  • Hur skulle jag kunna visa den personen extra mycket vänlighet nu?
  • Kan jag bli lite mer vänlig i vardagen generellt?

Hoppas ni är med oss och sprider vänlighet, börja gärna redan nu! För vänliga ska vi vara helst varje dag!

 

Läs mer på vår sida om Vänliga Veckan 2021

 Om Vänliga Veckan

Vänliga veckan instiftades 1946 av Harry Lindquist som dessutom grundat Läkarmissionen. Harry Lindquist fick idén efter att ha hört en minst sagt tråkig berättelse. En trafikräknare hade under sex timmar scannat av förbipasserande. 8 569 av de som passerade såg ut som om de var på väg till en begravning. Endast 12 personer log. Därför instiftade han Vänliga Veckan med ständigt fokus på vänlighet i trafik, hemma och på jobbet.