22 september 2016

Världens Barn 2016

Runt om i landet gör sig närmare 100 000 engagerade människor redo för att på olika sätt bidra till årets Världens Barn-kampanj; en insamling som är viktigare än någonsin. Genom Världens Barn får en stor mängd projekt runt om i världen stöd varje år och många av de barn som har det allra svårast ges möjlighet till skolgång och tryggare omständigheter i livet.

Världens barn är ett rikstäckande initiativ av Radiohjälpen som tillsammans med Sveriges Television, Sveriges Radio, 15 humanitära organisationer och engagerade människor i landets 290 kommuner samlar in pengar till förmån för världens mest utsatta barn. Kampanjen pågår under vecka 39 och 40 då frivilliga genomför insamlingar genom allt från att skramla bössa till att arrangera motionslopp, konserter och loppisar. Samtidigt engagerar samtliga 25 P4-kanaler sina lyssnare och samlar in till kampanjen, medan SVT sänder kampanjinslag och den stora Världens Barn-galan.

Läkarmissionen deltar på flera olika sätt. Dels genom att Per "Perla" Bjurenstedt håller konserter där han sjunger tillsammans med barn från orten. Besök gärna någon av hans konserter:

  • Onsdag 21/9 kl. 18.30 Grindtorpskyrkan, Täby
  • Lördag 24/9 kl. 17.00 Brunnsparkskyrkan, Tranås
  • Onsdag 26/9 kl. 18.30 Pingstkyrkan, Södertälje
  • Lördag 1/10 kl. 17.00 Salemkyrkan, Habo
  • Onsdag 5/10 kl. 18.30 Centrumkyrkan, Sundbyberg
  • Lördag 8/10 kl. 17.00 Pingstkyrkan, Sollentuna

Vi kommer också att ha aktiviteter i våra Second Hand-butiker och förstås skramla med bössor. Vi uppmärksammar kampanjen på olika sätt, genom Svenska Journalen och våra sociala medier.

Liksom tidigare år pågår Världens Barns "Kommunkampen" som på många håll bidrar till en kraftsamling och stort engagemang. I år ska mest generösa kommun, storstad och län utses – samt årets uppstickare!