6 juli 2016

Swedbank Humanfond – nu helt utan avgift

Två procent av Swedbank Humanfonds värde delas årligen ut till anslutna ideella organisationer, och Läkarmissionen är en av dem. Som sparare väljer du själv vilken organisation du vill stödja, och du kan månadsspara regelbundet eller göra insättningar lite då och då.

‒ Genom att ta bort avgiften på Humanfonden tar vi ytterligare ett steg i att utveckla fonden och gör det mer attraktivt för kunderna att spara i fonden och samtidigt stötta de ideella organisationernas viktiga arbete, säger Tomas Hedberg vd på Swedbank Robur.

Nu kostar det inget att göra en god sak
Den 1 juli träder förändringen i kraft – då blir priset på fonden noll. Befintlig avgift i fonden är idag 1,25 procent, och den tas nu bort helt. Humanfonden har ett unikt koncept på marknaden genom att den erbjuder möjlighet att kombinera sparande med välgörenhet.

‒ Det känns bra och det här är också vårt sätt att ge och bidra, precis som våra sparare. Genom Humanfond kan nu spararna – helt utan avgift – kombinera sitt långsiktiga sparande med att löpande stötta en eller flera ideella organisationer och deras många gånger livsviktiga arbete, både här i Sverige och världen över, säger Tomas Hedberg.


Fonden kommer också byta namn till Swedbank Humanfond, för att tydligare ingå i bankens hela samhällsengagemang.