31 maj 2024

Doktor Denis Mukwege har tilldelats världens största människorättspris!

Aurora Humanitarian Initiative är en stiftelse, med uppdraget att bekämpa humanitära utmaningar på plats runt om i världen där fokus ligger på att hjälpa de mest behövande.

Doktor Denis Mukwege

Chefsläkaren och mottagaren av Nobels fredspris Denis Mukwege grundade år 1999 Panzisjukhuset. Hans världskända arbete för kvinnor och barn som har utsatts för våldtäkter och sexuellt våld har resulterat i tusentals räddade liv varje år.

Aurorapriset delas ut årligen till en person vars handlingar har haft en en betydande inverkan på att bevara mänskligt liv och främja humanitära insatser. Pristagaren hedras med en prissumma på en miljon dollar för att kunna fortsätta stödja organisationer som hjälper människor i nöd. I år är det människorättsaktivisten och gynekologen Denis Mukwege som har tilldelats priset:

 

Med detta erkännande belyser Aurora Humanitarian Initiative inte bara de pågående striderna i Demokratiska republiken Kongo, det är också en global uppmaning till handling. Det är en påminnelse om att det inte bara handlar om att överleva som människa, utan att vi alla har möjlighet att skapa förändring när vi står upp tillsammans mot orättvisor.” Denis Mukwege

 

”Dr. Mukwege har vigt sitt liv åt att inte bara ta hand om kvinnor och flickor som utsätts för sexuellt våld, utan också åt att kämpa för deras rättigheter”, säger Dr. Noubar Afeyan, medgrundare av Aurora Humanitarian Initiative. ”Aurora är hedrad över att kunna stödja Dr. Mukweges uppdrag att hjälpa de behövande, kräva rättvisa för offren för sexuellt våld i krig och ställa förövarna inför rätta.”

 

Vill du stötta Denis Mukweges livsviktiga arbete? Skänk en gåva till Panzisjukhuset, din gåva gör enorm skillnad! 

 

Stöd till Panzisjukhuset