16 augusti 2022

Kvinnors styrka – ny bok av doktor Denis Mukwege

I augusti 2022 släpptes boken om doktor Denis Mukwege där han berättar sin egen och de utsatta kvinnorna i Kongos livshistoria.10 kronor av varje såld bok kommer att gå till Läkarmissionens viktiga arbete i Kongo.

I ett land där våldtäkter använts som vapen i decennielånga konflikter har fredspristagaren Denis Mukwege och hans sjukhus varit räddningen för tusentals kvinnor. I överlevarnas många enskilda öden har han sett exempel på den oerhörda styrka kvinnorna bär på. Nu berättar han sin egen och kvinnornas historia.

De mentala såren läker aldrig fullt ut. Men genom sina många möten med våldtagna kvinnor har Denis Mukwege kommit att lära sig att många av de som drabbats av det värsta tänkbara kan gå vidare och leva goda liv med rätt behandling och medmänskligt stöd.

Kvinnorna däremot, även de som fått underliven totalt förstörda av sina angripare, som hade ett liv att vänta utan vare sig barn eller sex, lyckades för det mesta finna orsaker att leva vidare. De fortsatte kämpa. De lyckades finna ett syfte och en ny mening med sin existens. 

Jag hämtade styrka hos dem. Kunde de hitta lust och mod att fortsätta, då måste jag se till att behålla min tro och koncentration så att jag kunde hjälpa dem att få den framtid de så innerligt önskade sig.”/ doktor Denis Mukwege

Här kan du köpa boken och samtidigt bidra till Denis Mukweges livsviktiga arbete genom Läkarmissionen!