4 september 2020

Nu behöver Denis Mukwege allt stöd vi kan ge

Den senaste tiden har hotbilden mot chefsläkaren och fredsprismottagaren Denis Mukwege på Panzisjukhuset i DR Kongo, ökat. - Jag fruktar för mitt liv, men jag fortsätter mitt arbete. Jag behövs här på sjukhuset bland våldets offer. Här är jag hemma, säger Mukwege.Den senaste tiden har hotbilden mot chefsläkaren och fredsprismottagaren Denis Mukwege på Panzisjukhuset i DR Kongo, ökat. Sedan slutet av juli har Mukwege och hans familj varit måltavlor för en hotkampanj. Hoten har kommit allt närmare och Mukwege berättar att han numera får dödshot direkt till sin mobiltelefon. Samtidigt har FN tagit bort det personskydd som Denis Mukwege tidigare har haft.

 

Denis Mukwege har tidigare varit utsatt för dödshot på grund av sitt livsuppdrag och outtröttliga engagemang i arbetet mot det sexuella våldet som används som ett krigsvapen i DR Kongo. År 2012 utsattes han för ett mordförsök som resulterade i mordet på hans nära vän och säkerhetsvakt. 

 

Vi vill tacka er alla som stöttar Denis Mukweges livsviktiga arbete på Panzisjukhuset, för det är ett stöd som gör skillnad just nu i denna svåra tid för Denis Mukwege och alla kvinnor och barn som utsätts för det fruktansvärda sexuella våldet. Vill du hjälpa till? Stötta Panzisjukhuets verksamhet så att arbetet kan fortsätta.
Nu sluter vi upp kring Denis Mukwege och hans familj.