Annorlunda julklappar till den som har allt

 

Letar du efter en julklapp till den som har allt? Vissa i bekantskapskretsen är förtegna om vad de vill ha. De är inte bra på att skriva önskelistor, du känner dem inte så väl eller så vill de helt enkelt inte ha någonting. Vårt tips på en annorlunda julklapp till den sortens mottagare är välgörenhet. Istället för att köpa någon pryl som de inte har någon glädje av kan du ta chansen att göra enorm skillnad för en utsatt människa. Så i år när du funderar på vilka klappar du ska ge bort, fundera på om välgörenhet är rätt val.

Vi på Läkarmissionen arbetar framförallt med social omsorg, utbildning och självförsörjning runt om i världen. Målet är att ge fler makten att förändra sin framtid. Och i förlängningen att hjälpa hela samhällen. I vår gåvoshop finns mängder av presenter knutna till projekten. Förmodligen har vi en julklapp som passar dina nära och kära, oavsett vilka hjärtefrågor de har.


Välgörande julklapp som passar alla

Ett gåvobevis är en julklapp som passar nästan alla. Även om du inte känner mottagaren så bra är det ett säkert kort. Men vårt tips på annorlunda julklappar är att fundera över vilka hjärtefrågor dina nära och kära har. Utifrån det kan du hitta en välgörenhetsgåva som passar dem. Då blir dina julklappar mer personliga, omtänksamma och perfekta till den som redan har allt.


Läkarmissionen har julklappar för alla budgetar. Vissa av våra gåvobevis kostar mindre och andra lite mer. Både små och stora gåvor bidrar till en ljusare framtid för människor och samhällen runt om i världen. Så samtidigt som du får chansen att ge bort en annorlunda julklapp gör du stor skillnad.


Du kan välja att få ett personligt gåvobevis med mottagarens namn direkt på e-post eller att få ett tryckt gåvokort levererat på posten. Gå till vår gåvoshop för att hitta dina julklappar och läsa mer om våra projekt.


Rädda livet på ett undernärt barn, Kongo: 60 kr

För 60 kronor kan du ge ett barn en hel behandling på Panzisjukhusets nutritionsavdelning.


Trädplantering, Etiopien: 50 kr

Trädplantering förbättrar klimatet och man får virke, ved eller frukt som familjen själv kan använda eller sälja för att få pengar till annat.


Kvinnligt entreprenörskap, Indien: 100 kr

Gen en fattig kvinna en möjlighet till självförsörjning