29 mars 2020

Vi kommer att klara det här!

Det är lätt att känna sig maktlös just nu, men vi på Läkarmissionen ser vilken fantastisk initiativkraft människor besitter och hur viktigt det är att vi tar hand om varandra. Här är några tips på hur du kan hjälpa:

Det är lätt att känna sig maktlös just nu, men vi på Läkarmissionen ser vilken fantastisk initiativkraft människor besitter och hur viktigt det är att vi tar hand om varandra.
Här är några tips på hur du kan hjälpa:

 

1. Hör av dig till dina nära och kära i riskgruppen genom regelbundna röstsamtal eller videosamtal. Det är många som är isolerade nu och ett varmt samtal från dig kanske är just det som ger energi för stunden.

 

2. Du som är symptomfri kan hjälpa grannar eller bekanta i riskgrupper att handla eller uträtta ärenden? Sätt upp en lapp i trappuppgången eller gå med i en lokal Facebookgrupp för att se vilka behov som finns. Glöm inte personal i vården som sliter hårt just nu och kanske uppskattar att få hjälp med hundvakt, att kratta löv eller att veckohandla?

 

3. Du som är äldre och har erfarenhet av kriser kan erbjuda dina yngre släktingar hopp och perspektiv.

 

4. Glöm inte världen utanför Sverige, vi på Läkarmissionen ser varje vecka vilken skillnad ert stöd gör för kvinnor och barn som saknar skyddsnät. Just nu kan din gåva vara viktigare än någonsin.

 

Tack för allt ni gör för varandra i Sverige och för människor världen över

 

// Vännerna på Läkarmissionen

 

Illustration: Louise Winblad/Hej hej vardag