10 januari 2018

Rapport från Bangladesh/Rohingya

”Många barn här har inga kläder på kroppen. De är väldigt smala och har för lite mat i magarna”, rapporterar Läkarmissionens utsända från flyktinglägren i Bangladesh. Där har hundratusentals av flyktingarna från Burma samlats.

Vittnesmålen är fruktansvärda. För Läkarmissionsteamet berättar kvinnor och barn om hur familjemedlemmar dödas av militären och att de nu själva måste överleva i flyktinglägren.

Läkarmissionens samarbetspartner är på plats i krisen och hjälper till med de mest basala. Utdelning av mat, hygienartiklar – och presenningar för att få skydd och tak över huvudet.

 

De lyckades fly våldsamheterna i Burma. Men här i lägret i Bangladesh är de helt beroende av hjälp utifrån för att klara sig.

Överallt i lägret bär små barn runt på sina yngre syskon. Många barn har sett båda sina föräldrar dödas. Själva har de tvingades fly för sina liv med andra släktingar.

Hennes bebis är mycket febersjuk och mamman ställs inför att tvingas lämna sina tre andra små barn helt ensamma medan hon söker sjukvård i lägret.


Hennes bebis är född här i flyktinglägret. Än vet ingen om eller när familjen kan ta sig tillbaka hem till byn igen.


Kan du hjälpa? Swisha 200 kr till 90 00 217 och skriv AKUT

Med din hjälp kan våra partner på plats i Bangladesh ge familjerna det nödvändigaste för överlevnad.