23 april 2018

På reportageresor för Mammagalan

På mors dag, den 27 maj 2018, sänder Kanal 5 Mammagalan. Det är en direktsänd tv-gala med syfta att hylla världens alla mammor. Inför galan har tre kända profiler: Sofia Wistam, Lina Hedlund och Roy Fares, besökt Läkarmissionens projekt.

Mammagalan kommer att ledas av Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren. Och just Sofia följde med Läkarmissionen till Sydafrika där man arbetar för att ge övergivna eller föräldralösa barn en ny familj. 

"Lämnar Margate fylld av förtvivlan men också hopp. Give a Child a Family och Monica Woodhouse gör ett fantastiskt arbete med att hjälpa föräldralösa barn. Läkarmissionen guidar oss hur vi alla kan hjälpa till!" 

Med på bilden är Hans Fahlén, inslagsproducent.

 

Lina Hedlund i Tanzania 

Sångerskan Lina Hedlund reste till Tanzania och Nkingasjukhuset för att se hur Läkarmissionens partner stöttar kvinnor genom säkra förlossningar. 

"Så mycket intryck. Så mycket känslor. Så mycket mammor❤️💙💜🧡💛💚 och ett sånt enormt viktigt arbete som Läkarmissionen gör för att ge en kvinna en säker förlossning här i Tanzania på Nkingasjukhuset. Men mer hjälp behövs.... hela tiden. Alla kan hjälpa!" 

 

Roy Fares i Bangladesh

Roy Fares, känd konditor, fick besöka Bangladesh och se hur man arbetar för att hjälpa mammor till självförsörjning och att ge barn möjlighet till utbildning. 

"Idag har jag träffat så många fina barn i olika åldrar ❤️ en pojke sa till oss, våra förutsättningar är inte dom bästa men vi har också drömmar och visioner precis som alla andra ❤️ Dom orden svetsade sig fast hos mig och berörde. Så mycket kärlek, förtvivlan och glädje på en och samma dag."

 

Se resultatet från resorna - och massor av andra starka inslag - på Mammagalan 2018.