4 maj 2017

Ungdomsklubben hjälper likasinnade i Uganda!

Rund eller avlång boll spelar ingen roll när Täby Flyers hjälper till. Ungdomsklubben för amerikansk fotboll har skänkt pengar och matchtröjor till fotbollstokiga gatubarn i Uganda.

I samband med en matchhelg på ”Sjökrickan” i Täby i september, gjorde den amerikanska fotbollsklubben Täby Flyers en satsning för att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Resultatet blev bättre än de vågat tro. 18 029 kronor. Pengar som nu ska gå till Tigers Club i Uganda, en del av Läkarmissionens och Retraks arbete med gatubarn.

– Vi tyckte att det passade bra och stämde med Flyers vision, att oavsett förutsättningar kan alla hjälpa till på sitt sätt, säger Jonas Rapp, kommunikatör för Täby Flyers.

– Vi är själva en ungdomsförening och utöver att det gick att hitta paralleller med sporten, även om de spelar med en rund boll, så rimmade det även med att vi i vår klubb också samlar unga med olika förutsättningar. Oavsett om du är liten och späd eller tung och långsam, så kan alla bidra på sitt sätt för att laget ska gå framåt. Alla behövs.

Pengarna samlades in på olika sätt under matcherna som hölls och motståndarlagen uppmuntrades att ta med sina fans för att kunna bidra. Det kom även in pengar via Swish och via den insamling som klubben drog igång på Läkarmissionens hemsida.

Men ni nöjde er inte med att skänka pengar?

– Precis, för att göra det mer synligt bestämde vi oss för att trycka tröjor som vi skickade till Uganda. Det blev ett sätt att visa oss själva att det vi gjorde var på riktigt, men även ett sätt att tydliggöra för dem att det finns en fotbollsklubb i Sverige som tänker på dem. Även om vi givetvis hoppas att den stora nyttan kommer via pengarna som skänks.

Tröjorna togs fram med hjälp av Profilkompaniet i Täby, som tog en del av sin välgörenhetsbudget för att satsa på det här, och det var även andra företag inblandade som inte tog ut någon ersättning.

– Även de tyckte att det var ett bra initiativ, säger Jonas Rapp.

Och hur ser de unga spelarna i Täby Flyers på det här?

– Det är definitivt också en del av det hela. Vi vill visa dem att det går att göra något med enkla medel. Att vi med gemensamma krafter kan göra en insats som gör skillnad.

– Så utöver att det gör något för barnen i Uganda, så påverkar det även våra barn här.

Tröjorna som skickades till Tigers Club i Kampala är en symbol för att det finns ett annat fotbollsgäng, utanför Stockholm, som står på deras sida.

Var med och stöd Tigers Club du också!