27 september 2017

Dags för Världens Barn

I september-oktober är det dags för Världens Barn, den stora insamlingskampanjen för att hjälpa utsatta barn i världen. Läkarmissionen är en av 14 organisationer som är med, tillsammans med Radiohjälpen och tusentals frivilliga. Under hösten samlas det in intensivt i hela landet och kulmen för kampanjen är i början av oktober. Vi ställde några frågor till kampanjledaren Evy Jonsson.

Vad är det som gör kampanjen så bra?

– Det är det stora engagemang den här kampanjen väcker. Uppmaningen är glasklar: Hjälp till världens mest utsatta barn! Det förstår alla. Men det räcker inte att bara förstå. Det är alla doers som präglar den här kampanjen. Människor som ger av sin tid och sina resurser år ut och år in.

Är det något som har gjorts annorlunda i år?

– SVT satsar extra starkt i år för att Världens Barn 20-årsjubilerar, vilket är en extra draghjälp för oss. I år har vi också fått swish att fungera när man startar en egen insamling. Det underlättar oerhört för dem som vill knyta sin insamling till ett evenemang, ett företag eller kanske en bemärkelsedag.

Vad vill du säga till alla som har bidragit?

– Ett stort tack, så klart! Det är människorna – de frivilliga engagerade – som gör skillnad. De som tar av sin egen tid och står med bössa eller anordnar en konsert eller ett lotteri. Och de som ger av sina egna pengar – stora som små. Alla dessa tillsammans gör det möjligt för oss att nå fram till de mest utsatta barnen i världen.

Fakta:
Riksinsamlingen världens barn genomförs av radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer. Sedan starten 1997 har det samlats in över 1,4 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Många program i Sveriges television och Sveriges radio uppmärksammar kampanjen. Läs mer: världensbarn.se.