Hon vann priset för vänlighet på arbetet

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

I samband med Vänliga Veckan i februari utlyste Icakuriren en tävling i samarbete med Läkarmissionen. Vinnaren blev Wardo Rhawi som driver stadsdelsförvaltningens café i Spånga-Tensta.

Text och foto: Eva Nordenstam

 

”Wardo har alltid ett gott ord att säga och den mest gråmulna novemberdag känns det skönt att kliva in i hennes lunch/fika-servering. Hon är en riktig ”pärla” för oss alla som jobbar här och värd all uppskattning som tänkas kan.”

Så skrev Annick Lundgren om Wardo när hon nominerade henne som snällhjälte. Ett hundratal fina bidrag kom in, men vinnaren blev alltså Wardo som överraskades med blommor en fredagseftermiddag i mars.

– Jag är jätte glad! En arbetskamrat sa igår att hon tyckte att jag skulle sminka mig i dag för att några kompisar skulle komma och hälsa på. Jag förstod ingenting utan tänkte att de där kompisarna kunde väl se mig som vanligt, säger Wardo och skrattar och skakar på huvudet.

Wardo belönas med en spahelg som vinst från Icakuriren. Läkarmissionen bidrar med tio sjalar från Etiopien till några av dem som nominerat människor som gör vardagen vänligare.

Varför tror du att just du vann?
– Jag har jobbat här i sex år nu och känner nästan alla. Och jag blir alltid glad när jag kommer till jobbet, säger hon.

 

Om Vänliga Veckan.
Vänliga Veckan startade 1946, efter att eldsjälen Harry Lindquist hade fått höra en minst sagt tråkig berättelse. Det var en trafikräknare som under sex timmar hade sett 12 människor som log och 15 som såg nöjda ut, medan 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning. Så ville inte Harry Lindquist att människor skulle ha det och därför startade han Vänliga Veckan med vänlighet i trafiken, på arbetet och i hemmet som ledord. Harry Lindquist grundade också Läkarmissionen, som står bakom Vänliga Veckan. I år var det vecka 7 som Vänliga Veckan firades, den 13-19 februari, och årets tema var vänlighet mot någon som jobbar.

Relaterade artiklar

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.