0

Mammagalan

Mammagalan är en helt ny gala på den svenska tv-himlen. Samma dag som vi firade våra egna mammor med rosor och kärleksgåvor fick vi en unik utblick i världen där vi kunde möta mammor med helt andra förutsättningar. Galan sändes den 27:e maj 2018 i Kanal 5 och går nu att se på DPlay.se.

 

 

Här kan du se galan

Så här skrev vi inför premiären av galan:

Det här är en kväll där världens mammor står i centrum. Där vi får möta det magiska och underbara med moderskapet, men också mödrars utsatthet i stora delar av världen. Vi kommer att se kämpande mammor, lyckliga mammor, mammor som saknar hopp och mammor där livet har vänt till det bättre.

Under galan kommer Det stora mammapriset att utses, populära artister att uppträda och vi får följa mammor i Tanzania, Sydafrika och Bangladesh i dokumentära inslag. Under kvällen kommer svenska folket ha möjlighet att bli månadsgivare – och därmed stötta Läkarmissionens långsiktiga arbete att förändra framtiden för mammor i världen!

Mammagalan går av stapeln för första gången i år, men planen är att den ska bli ett årligt återkommande evenemang. Från och med i år är den sista söndagen i maj inte bara Mors Dag – utan också Läkarmissionens stora dag.

 

Därför gör Läkarmissionen en gala för världens mammor

I stora delar av världen har flickor och kvinnor lägre status än pojkar och män. Det påverkar deras hälsa, möjlighet till utbildning och inflytande: både som unga flickor, gravida kvinnor och som mödrar till egna barn.

Samtidigt ser Läkarmissionen hur mammor har en nyckelroll när det kommer till hållbar förändring. När de får utbildning, möjlighet till självförsörjning och kunskap om sina rättigheter satsar mammorna på barnen och därmed också på framtiden - en stark och självständig mamma är det bästa stöd ett barn kan ha! Att investera i världens mammor ger konkreta resultat på områden som utbildning, hälsa och rättvisa – nu och i framtiden.

Mamma här hemma eller mamma långt bort, så mycket mer förenar än som skiljer dem åt. Världens mammor bär världen. Med sina omsorger, sin kärlek och sin uthållighet. Det är därför vi både vill hylla våra egna mammor – och alla andra mammor på Mammagalan.

 

Mammorna bär världen!

Man kan säga att mammor finns med i alla Läkarmissionens projekt. Ofta som en tydlig målgrupp när det gäller till exempel säkra förlossningar eller självförsörjningsprogram. Men även projekt som handlar om att borra brunnar eller plantera träd påverkar mammornas liv, eftersom kvinnorna ansvarar för att hämta vatten och ved.

Att satsa på mammor är att satsa på framtiden och genom Läkarmissionen kan du vara med och bidra till långsiktiga utvecklingsprojekt och ge mammor mandat och möjligheter att driva en positiv förändring.