Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Ge människor förutsättningar
att förändra sin framtid

Sedan 1958 har vi arbetat för människors rätt
till ett värdigt liv i en hållbar värld.

Tack för att du är med och gör skillnad!

Ge bort en get!

Visste du att en get kan vara en avgörande skillnad för en fattig familj, gällande självförsörjning och livsviktig näring?

På Panzisjukhuset i Kongo får undernärda barn hjälp tillbaka till livet. Samtidigt får föräldrarna en enkel utbildning i nutrition. Och när familjen kan få med sig en egen get får de helt nya möjligheter att klara sig bra.

Stöd en förändrande verksamhet samtidigt som du firar någon!
 

 

Hjälp de drabbade i östra Afrika!

Den svåra torkan innebär att grödor och växtlighet dör. Boskapen svälter och dör och familjer får svårt att skaffa vatten och mat till sina barn. Tusentals barn riskerar att svälta ihjäl. 

Din gåva behövs! Vi finns på plats och hjälper med rent vatten och mat till barnfamiljer som drabbats svårast av torkan.  

Swisha valfritt belopp till 90 00 217 och skriv AKUT eller klicka nedan.

Tack för ditt viktiga stöd!

 

Stötta kampen mot sexuellt våld!

I Demokratiska Republiken Kongo är det ofta farligare att vara kvinna än att vara soldat. I de väpnade konflikterna mellan olika grupperingar finns det sexuella våldet med som en strategi för att skrämma, kuva och förstöra. De kvinnor som drabbas behöver vård för fysiska skador, men också hjälp att få läka psykiskt.

Läkarmissionen stöder Kyesherosjukhuset i Goma. Där får kvinnorna fysisk och psykisk vård, rehabilitering och socioekonomiskt stöd. Unga flickor får gå färdigt skolan, mammor får hjälp att bli självförsörjande.

Ge ditt stöd till ett viktigt arbete!

 

 

Fler sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan skänka pengar och därigenom förändra världen och ge utsatta människor en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper andra

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Skänk en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS eller Swish.

11 november 2022

Women as investors and developers of digital health and welfare technologies

Welcome to a webinar on Thursday 1 December 2022. The topic is women as investors and developers of digital health and welfare technologies to address societal challenges. How best can academic researchers contribute?

4 oktober 2022

Tillsammans för Världens Barn!

14 organisationer som förenas i ett mål - varje barn har rätt till trygghet, skola och hälsa! Läkarmissionen är en del av Världens Barn-organisationerna för att vi tillsammans kan göra större skillnad. Om vi är fler som samlar våra krafter så kommer fler barn få ett bättre liv. I år kan du genom Läkarmissionens profilprojekt ge stöd till Panzisjukhuset i DR Kongo.

12 september 2022

Få hjälp att göra ett testamente – alldeles gratis!

Läkarmissionen är del av ett initiativ som heter Testamentesveckan. Det handlar om att få fler att skriva sina testamenten och att fler ska känna hur enkelt det är att i sitt testamente ge en gåva till ändamål som ligger en varmt om hjärtat.

16 augusti 2022

Säg hej till Läkarmissionens nya vänner Léon, Oliver och Sheila!

Vi gör nu en kampanj under hösten där vi besöker människor runt om i landet, berättar om vår verksamhet och erbjuder att bli månadsgivare.