Vill berätta för fler - hur gatubarnen får hjälp

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

Bloggaren och illustratören Louise Winblad följde nyligen med på en resa till Etiopien för att möta gatubarnen.

Text: Eva Nordenstam von Delwig
Foto: Anna Aledin Werén

 

I början av december bjöd illustratören och hejhejvardag-bloggaren Louise Winblad, in till en frukost där hon berättade om den Etiopienresa hon nyligen gjorde tillsammans med Läkarmissionen.

Louise Winblad, som är en av Läkarmissionens ambassadörer, besökte Läkarmissionens partner i Addis Abeba som arbetar med att hjälpa de allra mest utsatta.

– Att träffas och berätta om det här känns väldigt bra. Jag har ju skrivit om det men när man pratar kommer det närmare. Jag vill fortsätta sprida informationen om vad som görs på plats. Det här är ett av flera sätt, säger hon.

 


Louise under sitt besök i Addis Abeba.


Under frukosten berättade hon om förhållanden, om traffickingoffer som får hjälp med rehabilitering och om skolan för de allra fattigaste. Och om alla de människor på plats som hjälper.

Många av dem har egna erfarenheter av att vara traffickingoffer och gatubarn. Nu är Louise tillbaka i vardagen igen med fokus på sina två döttrar och livet här.

– Det är lite svårt att blogga om det vanliga precis så här efter resan men jag tänker att det borde vara alla barns rättighet att gnälla över att de inte vill ha kanten på brödet, säger hon.

 

Några röster från frukosten:”Jag känner allvar men också hopp. Det går att göra något! Vi kan kavla upp armarna och vara med och skapa den för-ändring vi vill se.”
Paulina Gunnardo”Jag är läkare och forskning visar att det avgörande när någon ska ta ett steg är att man känner förtroende för den som ska hjälpa en. Sen spelar vad man gör inte så stor roll. Därför låter det klokt att Läkarmissionens partner låter personer som själva varit utsatta arbeta i projekten.”
Anna Voltaire

 

Bli Skyddsängel – rädda liv!

 


Med en kram vill Louise Winblad illustrera Läkarmissionens arbete bland gatubarnen i Addis Abeba, Etiopien. Denna illustration får alla som väljer att bli Skyddsänglar före februaris slut.


Bli Skyddsängel - rädda liv!
Louise Winblad har skänkt signerade illustrationer som den som blir Skyddsängel hos Läkarmissionen just nu får som premie. Vill du bli Skyddsängel och få en signerad print? Gå då in på Läkarmissionen.se och bli Skyddsängel senast 28 februari, eller skicka ett sms med texten Skyddsängel till 729 72 för att ge 100 kronor/månad via din mobilfaktura.

 

 

 

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att utsatta människor får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.