Glädje i Nepal- ny skola på plats

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

Stor glädje i Nepal när nya sjuksköterskeskolan äntligen är på plats. En upprustning som kunde göras tack vare Läkarmissionens givare.

Sjuksköterskeskolan Lalitpur utanför Katmandu drabbades hårt i jordbävningen 2015. Delar av skolan blev totalförstörd. Sovsalarna och många klassrum fick trängas ihop i dåligt anpassade provisoriska lokaler.

Läkarmissionen har gett stöd till skolan i årtionden. Efter jordbävningen bad vi om våra givares hjälp för att kunna bygga upp skolan igen.

 


Den nyrenoverade skolbyggnaden inhyser ett bibliotek och undervisnings-salar för 400 sjuksköterskeelever. Foto: Johan Lilja.


När Läkarmissionens
direktor Johan Lilja och projektchef Helena Höij besökte Katmandu i oktober fick de en rundvisning i de nya lokalerna. 

På plats fick de se helt nya studentlogement för 160 elever, ett nytt fint bibliotek och den totalrenovering som gjorts av själva skolbyggnaden. Nu kan återigen 400 elever fylla skolan, samma antal som före jordbävningen.

– Det är sorgligt att se kulturminnesbyggnader, som delar av skolan var, bli så förstörda. Men givetvis oerhört glädjande att vi kunnat hjälpa till att bygga upp skolan igen, säger Johan Lilja.

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att utsatta människor får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.