Små steg mot en tryggare vardag

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

Här kan du i några olika bilder följa Läkarmissionens arbete för ”trygghet”.

Text: Eva Nordenstam
Bild: Hans-Jörgen Ramstedt/Håkan Flank


När vi beskriver Läkarmissionens arbete delar vi upp det i social omsorg, utbildning och självförsörjning. Vi kopplar ihop våra insatser i en utvecklingskedja där människor ska kunna få en förändrad framtid. Det finns saker som följer med detta och som inte ryms i beskrivningen av vad Läkarmissionen gör. En av de sakerna är att tryggheten ökar, och det visar sig på olika sätt.

 


I början av livet. Hos Give a Child a Family i Sydafrika får barn i olika åldrar en fristad i väntan på en ny familj. Foto:Håkan Flank

 


Inget liv utan vatten.
Det finns få saker som förändrar vardagen så mycket som att få närmare till rent vatten. Det vet vattenbärande kvinnor överallt i världen. Foto: Hans-Jörgen RamstedtStark som en oxe.
Flera arbeten som Läkarmissionen stödjer har djur med som en komponent. Att få ett djur ger möjlighet till försörjning och många uttrycker att djuren känns som en bankbok. Foto: Hans-Jörgen RamstedtI trygga händer.
Hallå där inne! Tillgång till mödravård är avgörande för att mammor och barn ska få goda chanser att överleva förlossningen. Foto: Hans-Jörgen RamstedtEgen verksamhet.
Självförsörjning är viktigt på många sätt, inte bara för den person som är med i programmet. När mamma tjänar pengar får till exempel barnen gå i skola. Foto: Hans-Jörgen Ramstedt

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.