Årets nyhet i Aktion Julklappen

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

Inför årets Aktion Julklappen har Läkarmissionen tagit fram ett nytt skolmaterial med tips och övningar för barn i låg- och mellanstadiet.

– Nu har vi slagit in 27 julklappar och lagt i banan-lådor! Så kul vi har haft och vilka nyttiga diskussioner det blev i samband med detta. Det säger Linda Berggren som arbetar på fritidshemmet Fjärilen, Grisbacka skola, i Umeå.

Materialet, som är anpassat efter skolans kurs- och läroplaner och utgår från Barnkonventionen, tar upp frågor om mångfald, värde-grund, och solidaritet med dem som inte har så mycket

– Vi hoppas att det här materialet ger ett mervärde till Aktion Julklappen och inbjuder till många meningsfulla samtal, säger Helen Karlström, Läkarmissionens projektansvarige för Aktion Julklappen.

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.