”Den här platsen är allt för mig."

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

I 25 år har de kämpat för utsatta barns rätt till en trygg uppväxt. Några röster från Give a Child a Family, GCF, i Sydafrika.

 Text och foto: Helen Karlström

 Ntumbi, Thandi och Sne är tre av de första barnen som kom ensamma till GCF.

”Jag vill inte komma ihåg något som hände innan jag var elva. Det var då jag kom till Give a Child a Family,”, säger Ntumbi.

 


Sne är en av de första tjejerna som kom till GCF. Hon jobbar på centret sedan mars 2017.

”Den här platsen är allt för mig! Den är det första stället där jag kände att livet inte bara är dåligt. Den här platsen har räddat mig, om och om igen.”

 


Monica Woodhouse, startade arbetet med GCF för 25 år sedan, tillsammans med sin make Basil. I dag är hon exekutiv direktor och fortfarande lika engagerad i arbetet.

”Att se mammorna och barnen som vi hjälper, det är vad som driver mig att kämpa vidare. Varje barn har rätt att känna sig tryggt och varje barn har rätt till någon som älskar dem,” säger hon.

 


Lydia Gordon är ansvarig för arbetet med fosterföräldrar sedan 2010 och var själv fosterförälder långt innan hon började att arbeta för GCF.

”Att arbeta här är min dröm. Jag älskar det jag gör. Det känns inte som ett jobb och jag kommer nog aldrig att pensionera mig, för det ger mig ett fågelperspektiv. En större bild.”

Relaterade artiklar

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.