Det vill vi helst ge bort till jul

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

Julklappar som förändrar liv. Fem personer om vad de skulle välja ge bort från Läkarmissionens gåvoshop.

 

Peter Fröcklin, 70 år

– Jag skulle vilja ge ”Det stora utbildningspaketet” till min fru, som arbetar inom skolans värld. Att ge människor möjlighet till utbildning är viktigt, det är den bästa vägen till självständighet och försörjning.

 

Hans Fahlén

– Jag vill ge en gåva som gör det möjligt för invånare i Niger att få något vi här hemma tar för givet. Rent friskt dricksvatten! En vattenbrunn innebär så mycket mer än friskt vatten då många idag, oftast unga flickor, behöver gå långa sträckor i sökandet efter drickbart vatten. En brunn i närheten ger trygghet, hälsa och tid för annat, som studier och yrkesutbildningar.

 


Birgitta Nyhlén

– Jag skulle vilja ge min syster en gåva för rätten att föda barn på sjukhus. Min syster har varit sjuksköterska och jag vet att hon skulle uppskatta en gåva till ett projekt som betyder mycket för både kvinnors och barns hälsa.

 

Hale Güngör Oppenheimer

– Det finns mycket att välja bland! Men, jag vill nog köpa en förlossning. Ge någon ”samma” förutsättningar som jag hade när jag födde min egen dotter här i Sverige. Jag skulle ge den till min man. Vi upplevde födseln av vår dotter tillsammans, och han skulle uppskatta en julklapp som hjälper någon annan.

 


Anton von Delwig, 7 år

– Jag skulle vilja ge hjälp till gatubarn för jag har sett på tv hur de har det. Jag måste tänka vem som ska få klappen. Kanske mormor, men jag vet inte om hon brukar hjälpa barn.

 

I Läkarmissionens Gåvoshop hittar du konkreta hjälpinsatser att ge bort – eller välja när du själv vill ge en gåva till ett biståndsprojekt. Där finns något för varje plånbok, från 50 kronor och upp. Gåvan gör gott för den som ger och den som får, samtidigt som den gör stor nytta. Enklast är att beställa via vår hemsida. Följ länken nedan.

 

 

Relaterade artiklar

Bild

Gåvoshop – ge en gåva för en bättre framtid

När du väljer en gåva från vår gåvoshop gör du det möjligt för människor i utsatthet att förändra sina liv. Välj att få gåvobeviset direkt via e-post eller beställ ett snyggt gåvokort på posten.

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.