Claudette lär kvinnor tjäna pengar

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

I ett av världens fattigaste länder måste kvinnorna lära nya sätt att tjäna pengar.

Burundi är ett av världens fattigaste länder. Av landets 8,9 miljoner invånare lever 93 procent på mindre än två dollar om dagen. Fattigdom, hälsoproblem, analfabetism och brister i  såväl utbildning som jämställdhet  och möjligheter i livet är några av de utmaningar landet står inför.

Läkarmissionens partner Mothers’ Union har ett tydligt uppdrag: Att hjälpa kvinnor att lära sig läsa, skriva och räkna, och hitta sätt att tjäna egna pengar.

 


Claudetta Kigeme koordinerar arbetet Läkarmissionen stödjer och är en stark kraft för förändring.


– I mitt dagliga arbete träffar jag regelbundet kvinnor i svåra situationer, och får uppleva både lidande och glädje. När jag ser glädjen hos mammor som kan läsa och skriva för första gången kan jag knappt hålla tårarna tillbaka” säger Claudette Kigeme, koordinator på Mothers’ Union.

Stödet från svenska givare har redan sett till att tusentals mammor tjänar tillräckligt med pengar för att ge sina barn ordentligt med mat varje dag och betala deras skolavgifter. Men fler behöver vår hjälp. En andel i projektet kostar 140 kronor. Swisha din gåva till 90 00 217 och skriv Burundi, eller gå in och ge en gåva via Läkarmissionens gåvoshop.

Relaterade artiklar

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att utsatta människor får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.