”Barn drabbas nu hårt av pandemin”

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

Läkarmissionen deltar även i år i Världens Barn-kampanjen, som även den påverkas av pandemin. Att stå och skramla med bössor går inte och de evenemang hösten brukar vara fylld av, ställs in, eller sker på andra sätt. Samtidigt behöver barnen i världen oss extra mycket i det osäkra läge som råder.

Just nu mobiliseras årets Världens barn-kampanj för fullt, fast på ett nytt sätt. Enligt Malin Duintjer, ny generalsekreterare för Riksinsamlingen Världens Barn får organisationer, frivilliga eldsjälar och public service tänka på nya sätt för att bidra till insamlingen. Mycket kommer ske digitalt. Det finns även digitala bössor som är enkla att använda.
– Vi har samlat en massa tips på vår hemsida där man kan delta i ”Jorden runt” för Världens Barn eller tipsa och sprida en fin bok med Astrid Lindgrens berättelser som gjorts speciellt för Världens Barn.

 

Malin Duintjer, generalsekreterare för Riksinsamlingen Världens Barn.

Varför ska man engagera sig?
– Insamlingen betyder oerhört mycket för barns framtid. Och just nu drabbas barn i världen enormt hårt av pandemin, då samhällen stängs ner. Vi riskerar att barnen tappar de möjligheter vi byggt upp för hälsa, skola och trygghet, så det är extra viktigt att vi engagerar oss just nu.

Hur är det att leda kampanjen just i år?
– Jag upplever det än mer angeläget. Och vi i ledarroller har en än större uppgift just nu, i att vara lyhörda kring hur medarbetare, givare och partners anpassar sig och förhåller sig i det nya läget. Jag är verkligen imponerad över hur alla kring Världens Barn gjort allt för att ställa om för att kunna genomföra årets kampanj minst lika kraftfullt som vanliga år!

Läs mer på varldensbarn.se

Text: Eva Nordenstam von Delwig

 

Rena händer förebygger sjukdomar. Vatten och sanitet är viktiga beståndsdelar i Läkarmissionens arbete. Att tvätta händerna förebygger många sjukdomar, något vi i Sverige också har påmints om under pandemin. När Läkarmissionen borrar brunnar ingår alltid undervisning om vatten och hygien. Även i ett land som Bangladesh som är vana vid årliga monsunregn och översvämningar kan människorna ha svårt att få tillgång till rent vatten.

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.