Bangladesh: Raserade byar efter regnet

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

Det råder ett stort behov av hjälp efter översvämningarna i Bangladesh.

Läkarmissionens stöder ett arbete i översvämningsdrabbade Bangladesh där utsatta barn i slummen får skolgång. Lucille Sircar, biståndshandläggare hos ADRA, som Läkarmissionen samarbetar med i landet berättar om arbetet.

 


Lucille Sircar berättar hur stödet från Läkarmissionen hjälper människor i nöd. 


Vilka utmaningar står ni inför nu?

– Förutom regnet med översvämningar och cykloner så är det hur de utsatta barnen ska få en framtid. Att jobba med barn är att investera långsiktigt. Även om skolan är gratis så krävs det att du har kläder, en skolväska och ditt lilla matpaket. Många klarar inte det, så med små medel kan vi göra stor skillnad.

 


Bangladesh drabbades hårt av översvämningar i början av hösten.


Vad är det som driver dig och gör att du vill arbeta i Bangladesh?

– Det är människorna! Det finns en värme och en gästfrihet i landet. Man hälsar varandra med ett leende och är vänlig mot främlingar. Om du skulle komma dit som engelsktalande skulle de försöka prata med dig, med de få engelska ord de kan och alltid vara beredda att visa vägen.


Fakta:

Läkarmissionen genomför nu en katastrofinsats i Bangladesh. Alltför mycket regn ledde till en stor översvämning som spolade bort hus och ägodelar för tiotusentals familjer och omkring 7,5 miljoner fick fly sina hem. det kom ett nödrop från Lucille och ADRA om vi kunde hjälpa till. Vi har lovat att bistå 5 400 familjer med matpaket. för drygt 200 kronor kan du ge mat till en familj i en månad. Matpaketen innehåller ris, matolja, linser och mjöl. Swisha till 90 00 217 eller betala till pg 90 00 21-7 och skriv bangladesh.

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.