”Att rädda barnen från svält är det mest akuta”

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

Journalisten och författaren Berthil Åkerlund är just hemkommen från det svältdrabbade Sydsudan. Han har besökt ett arbete mot svälten som Läkarmissionen stödjer.

 Vad är dina intryck från resan?

– Det är ett land i djupaste kris, orsakad av en väpnad konflikt mellan grupper inom landet. 1,7 miljoner människor står på randen till svält. Vi har besökt flyktingläger där Läkarmissionen är delaktig i bekämpningen av kolera, som sprider sig som en löpeld på grund av den humanitära krisen.

 


I nästa nummer av Svenska Journalen berättar Berthil Åkerlund i ett längre reportage om läget inne i Sydsudan.


– Vi har också besökt områden där Läkarmissionen – tillsammans med organisationen Medair – gör en stor insats för att rädda livet på tusentals undernärda barn och utmärglade mödrar. Det är skakande och hjärtskärande scener som har mött oss – men också scener av hopp. Trots de enorma utmaningarna har vi följt hur barn som nästan varit bortom räddning är på väg att återhämta sig.

 


På Läkarmissionens hemsida kan du snabbt och enkelt ge ditt stöd till insatsen i Sydsudan.


Varför ska man stödja detta?

 –  Att stödja nutritionsarbetet är en djupt medmänsklig handling gentemot människor som befinner sig i en katastrof som nästan kommit bort i nyhetsflödet. Genom närvaron i dessa områden får människor inte bara akut hjälp – de ser också att de inte är ensamma i en tillvaro där de styrande i landet lämnat dem i sticket.

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.