Hur går årets Världens Barn-kampanj?

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

Tre frågor till Evy Jonsson som är kampanjledare för insamlingskampanjen Världens Barn

I september-oktober är det dags för Världens Barn, den stora insamlingskampanjen för att hjälpa utsatta barn i världen. Läkarmissionen är en av 14 organisationer som är med, tillsammans med Radiohjälpen och tusentals frivilliga. Under hösten samlas det in intensivt i hela landet och kulmen för kampanjen är i början av oktober.

Vad är det som gör kampanjen så bra?

 – Det är det stora engagemang den här kampanjen väcker, säger Evy Jonsson som är kampanjledare. Uppmaningen är glasklar: Hjälp till världens mest utsatta barn! Det förstår alla. Men det räcker inte att bara förstå. Det är alla doers som präglar den här kampanjen. Människor som ger av sin tid och sina resurser år ut och år in.

 


Evy Jonsson.


Är det något som har gjorts annorlunda i år?

– SVT satsar extra starkt i år för att Världens Barn 20-årsjubilerar, vilket är en extra draghjälp för oss. I år har vi också fått swish att fungera när man startar en egen insamling. Det underlättar oerhört för dem som vill knyta sin insamling till ett evenemang, ett företag eller kanske en bemärkelsedag.

Vad vill du säga till alla som har bidragit?

– Ett  stort tack, så klart! Det är människorna – de frivilliga engagerade – som gör skillnad. De som tar av sin egen tid och står med bössa eller anordnar en konsert eller ett lotteri. Och de som ger av sina egna pengar – stora som små. Alla dessa tillsammans gör det möjligt för oss att nå fram till de mest utsatta barnen i världen.


Fakta:
Riksinsamlingen världens barn genomförs av radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer. Sedan starten 1997 har det samlats in över 1,4 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Många program i Sveriges television och Sveriges radio uppmärksammar kampanjen.

 Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.