Värdshuset dukade upp för kvinnors rätt

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

God middag i kvinnligt sällskap satte fokus på könsstympning under internationella kvinnodagen.

Text: Hanna Rosell
Foto: Anna Ledin Wirén

 

Inför Läkarmissionens kampanj på internationella kvinnodagen bjöd bloggarna Alexandra Kamperhaug och Anja Forsnor in till en middag på Ulriksdals Värdshus tillsammans med Läkarmissionen. Syftet var att få hjälp att uppmärksamma det viktiga arbetet mot kvinnlig könsstympning.

 


Bloggarna Alexandra Kamperhaug och Anja Forsnor bjöd tillsammans med Läkarmissionen in sina vänner till middag och information om arbetet mot könsstympning på Ulriksdals Värdshus.


När Fredrik  Västberg på Ulriksdals Värdshus hörde om initiativet erbjöd de sig att bjuda på all mat och en avskild liten del av restaurangen för Läkarmissionens event.

Varför valde ni att göra detta?

– Vi tycker att det är ett fantastiskt och solklart värde att vara med och bidra med detta. Jämställdhetsfrågor är viktigt för oss, både i Sverige och i andra delar av världen.

 


Fredrik Västberg på Ulriksdals Värdshus.


Varför tycker ni att det är
viktigt att jobba mot könsstympning?

– Könsstympning orsakar livslånga lidanden för kvinnor och är fortfarande alltför utbrett. Det är sånt som inte borde förekomma 2018!


 

– Om vi genom att ställa våra lokaler till förfogande och hjälpa till med mat kan stötta Läkarmissionen i arbetet för att motverka könsstympning och på så sätt förbättra kvinnors rättigheter gör vi gärna det, säger Fredrik Västberg.

Förutom maten gav värdshuset 100 kronor till Läkarmissionen för varje sällskap som besökte restaurangen under internationella kvinnodagen.

 

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.