Uppskattade julklappar från sverige

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

Aktion Julklappen är en av Läkarmissionens årliga kampanjer som ger barn runt om i Sverige chansen att sprida julglädje bland de barn som lever i fattigdom i östra Europa.

I över 20 år har Läkarmissionen varit med och delat ut julklappar till barn på skolor, sjukhus och i fattiga familjer i östra Europa. Och här är en julklapp från Sverige en väldigt uppskattad händelse!

 

Bor med sin mamma. Julia är en av flickorna som fick en julklapp förra året. Hon bor med sin mamma och mormor i en mycket fattig stadsdel i staden Lviv i Ukraina.

 

Läxor. I den lilla lägenhetens enda rum ryms en bokhylla, en soffa och ett bord. Det är jättetrångt, men här både sover och äter familjen. Och här gör Julia sina läxor.

 

Trångt. Och det lilla badrummet fungerar även som kök och tvättstuga.

 

Alla kan delta. I Aktion Julklappen kan alla vara med. Det är ett roligt, enkelt och konkret sätt att göra något för dem som inte har så mycket. Men det är också ett fint tillfälle att prata med barn om barns rättigheter och solidaritet.

 

Bli en julklappshjälte du också! Informationen du behöver för att delta finns på vår hemsida: www.läkarmissionen.se/aktionjulklappen eller ring oss på 08-620 02 00.

 

Text: Helen Karlström
Foto: Oskar Sahlin

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.