I Dhakas slum spelar religion ingen roll.

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

Inledning: Eva Nordenstam von Delwig


Slummen i Dhaka är ingen rolig plat
s. Det är smutsigt, mörkt och kvavt med råttor som springer omkring. Det är obehagligt att vara där bara en timma. Där lever tusentals människor och där stöder Läkarmissionen ett projekt som hjälper de allra mest utsatta.

För några veckor sedan satt jag i lunchrummet hos Läkarmissionens partner på plats, och log för mig själv när jag såg blandningen av människor. En kvinna med en röd prick i pannan, på typiskt hinduvis, satt mitt emot mig och bredvid mig satt Masuma i sin slöja.

Organisationen som Läkarmissionen stöder är kristen. ”Hur går det för er att jobba ihop”, undrade jag och fick glada skratt till svar. De såg inte de olika religionerna som något problem.  På jobbet har de ett gemensamt mål: Att hjälpa människor ur fattigdom.

Både mammor och barn får hjälp med skolgång. Barnen får en chans att läsa ikapp de första åren för att sedan kunna göra inträdesprov och gå i vanliga skolan. ”De tillhör nästan alltid toppskiktet i sin klass sen”, berättar en av kvinnorna.

Mammorna får hjälp med självförsörjningsprojekt och när de tjänar egna pengar satsar de på barnens skolgång och på att lämna slummen Ibland misstar vi oss och tror att olika religioner per automatik leder till problem och konflikter.

Så är inte fallet i Dhaka. Här förändras liv, tack vare människorna runt detta lunchbord, och Läkarmissionens givare förstås. 

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.