Lunchdags för de yngsta på Mama Jeannes barnhem

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

I provinserna Nord- och Sydkivu i DR Kongo pågår flera väpnade konflikter, en ebola-epidemi, utbredd undernäring och våldtäkter av både kvinnor och barn. Här är några bilder från den prisbelönte DN-fotografen Paul Hansens besök tillsammans med Läkarmissionen tidigare i höst.

 

Sångarglädje, trots en tillvaro som är allt annat än ljus. Barnen är alla föräldralösa på grund av de väpnade konflikter som pågår här, men har fått en fristad på Mama Jeannes barnhem i Goma. Ett lokalt initiativ som gör en otrolig insats. Här blandas lek och allvar.

 

Tonåringarna Faraja och Zifa tvingades vandra i flera dagar för att komma till Kyeshero-sjukhuset i Goma. Båda är gravida på grund av våldtäkt. Farajas föräldrar är döda. Zifas familj jagade iväg henne när de märkte att hon var gravid.

 

Runt staden Beni, som är en av de värst drabbade platserna i den pågående ebola-epidemin, bor många som tillhör ursprungsbefolkningen mbuti (pygméer). Läkarmissionen bedriver sedan länge en insats för att hjälpa dem att förbättra sin egen försörjning. Denna frisersalong är ett exempel på det. 

 

Undernäring är ett stort problem i östra Kongo. På ett sjukhus i staden Shabunda gör man så gott man kan, för att hjälpa de svåraste fallen. Här är det barnläkaren John Peter, på tillfälligt besök från Panzi-sjukhuset, som undersöker en nyanländ pojke.

Text: Conny Sjöberg
Foto: Paul Hansen

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.