De fann en väg bort från fattigdom

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i över 20 länder i tre världsdelar.

Fattigdom går ofta i arv och därför arbetar Läkarmissionen för att bryta fattigdomskedjan. Ett sätt är att ge människor möjlighet att försörja sig genom olika yrkesförberedande kurser eller självhjälpsgrupper. För varje individ som bryter kedjan väntar en ny tillvaro och framtiden förändras.

    

Luiz och Roberto är tvillingar. Uppvuxna i en favela där en av deras bröder hade suttit i fängelse för narkotikabrott. De utbildade sig via Läkarmissionen till datatekniker och båda har fått fast jobb i Rio de Janeiro.


Victoria Kibirige är 38 år, har 6 barn och efter sin utbildning säljer hon egna te- och kryddblandningar till butiker i Ugandas huvudstad Kampala. Storsäljaren är ett lokalt te blandat med ingefära och nejlika. ”Jag gick runt med en termos med hett vatten och lät dem smaka. Det fungerade bra”, berättar hon.


Nabsaru Aisha är 23 år, och går en intensivkurs i sömnad. När hon klarat examen, hjälper projektet henne att få ett praktikjobb på ett skrädderi.


10-årige Abrham kombinerar skolgång med att vara vävarpojke med målsättningen att också bli fri en dag.


”Numera tjänar jag egna pengar på mitt vävande”, säger 23-årige Adugna Asene. För fyra år sedan lyckades han äntligen lämna tillvaron som slavarbetare och jobbar idag tillsammans med fem andra pojkar med liknande bakgrund i ett kooperativ.

Foto: Håkan Flank

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att människor i utsatthet får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.