Yrkesutbildningen blev hans möjlighet

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

Han var utan hopp och framtidsutsikter. Men skyltarna om yrkesskolan förändrade allt för Murugan.

I Indien har alla barn rätt till gratis skolgång, men om ett barn uteblir från skolan mer än två månader ramlar namnet ur listorna och skolplatsen upphör. Det var precis vad som hände Murugan.

De flesta som bor i storstaden New Delhis slumområden är inflyttade från landsbygden. När Murugan var 17 år reste familjen till sin hemby Chennai för att ta hand om hans syster som varit med om en motorcykelolycka. Familjen blev kvar i sex månader.

 


Murugan tog hjälp av Läkarmissionen partner som hjälper unga från slummen i New Delhi.


Tillbaka i Delhi hade Murugan förlorat sin plats i skolan. Han hade ingen utbildning och ingenting att göra. Föräldrarna förväntade sig att han skulle försörja sig själv och kanske bidra till familjekassan.

Murugan mådde inte bra. Då fick han se skyltarna om Läkarmissionens partner Eficors arbete. Han hörde mycket gott om dem och att de bekostade utbildning till unga vuxna.

Murugan och Eficor fick kontakt. De diskuterade Murugans intressen och vad han ville göra med sitt liv. Han är mycket intresserad av mobiler och ville gärna lära sig mer.

I dag är Murugan utbildad mobiltelefonreparatör. Han har läst in de sista klasserna i skolan och har startat sin egen verkstad i hemmet. Han började i liten skala och tog initialt väldigt lite betalt, men allt eftersom han har lärt sig mer känner han sig också mer frimodig att ta rättvist betalt för arbetet.Nu har han en fullserviceverkstad och är helt självförsörjande.

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att utsatta människor får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.