På plats på Torpkonferensen

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

I år var Läkarmissionen med på plats på Torpkonferensen utanför Kumla. Målet var att väcka engagemang för utsatta barn runt om i världen.

Text och foto: Johanna BergKratz

 

Under midsommarveckan var Läkarmissionen på Torp, en konferens som arrangeras av Evangeliska frikyrkan. Fyra ”värvare” var på plats som berättade hur man kan engagera sig för att hjälpa utsatta barn runtom i världen, genom att bli Skyddsängel hos Läkarmissionen.

– Vi vänder oss till människor med ett hjärta för andra människor som har det svårt, och vi tror att många sådana finns här på Torp”, säger Läkarmissionens Richard Niklasson om satsningen.

Besökarna i montern kunde prova på att bära ved så som fattiga ”risflickor” i Etiopien tvingas göra och Richard Niklasson bjöd på gitarrspel, och berättade om Läkarmissionens arbete.

 


Richard Niklasson har besökt Läkarmissionens arbete för barn i Etiopien. Intrycken därifrån delade han med sig av under konferensen på Torp.

 


Therese Holst prövar på att bära ved som de fattiga risflickorna i Etiopien tvingas bära.

 

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att utsatta människor får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.