Hennes livmödrar i silver hjälper utsatta flickor

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

En dag började det trilla in swish-betalningar till Läkarmissionen som hänvisade till företaget atom47 i Malmö. Vi ringde upp ägaren Beata Svensson för att höra mer.

När silversmeden Beata Svensson såg en dokumentär om kvinnors situation i världen, så väcktes starka känslor inom henne, men också en idé.

– Jag har länge funderat på att göra ett smycke som skulle symbolisera något starkt och vackert, precis som en livmoder är. Liv blir till där! Så jag tillverkade en livmoder i silver. De som sedan valde att köpa smycket ombads att swisha delar av beloppet till Läkarmissionen.

Varför just Läkarmissionen?
– Läkarmissionen utmärker sig som en organisation som gör skillnad och jag känner starkt för projekten mot könsstympning och för säkra förlossningar.

– Jag brinner för flickors och kvinnors rättigheter, men har själv två söner och de skojade förra veckan om att jag gör så många livmödrar just nu.

 


Livmoder i silver från Beatas kollektion.


Vad inspireras du av?

– Många idéer och modeller kommer då jag letar efter ett smycke till ett klädesplagg eller från överblivet silver som bildar mönster på mitt arbetsbord. Ibland faller spillbitar på briljanta sätt.

– Mina barns leksaker och fantasi är också stor inspiration. Dom säger dagligen – mamma kan du inte gjuta en sådan här eller göra en ring som ser ut som det här.

Vad har du på gång framöver?
– Sommar innebär inspiration och att leka fram nya smyckesmodeller. Kreativitet kommer inte på beställning, men när jag är ledig snurrar det i huvudet av saker jag vill göra.

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?
– Att smyckena är skapade av mina händer. Och såklart ligger min livmoder i silver mig varmt om hjärtat med dess innebörd. Det känns bra att få göra skillnad för andra kvinnor. Systerskap måste lyftas fram!

 

Fakta:
Silversmeden Beata Svensson gör halsband i form av livmödrar i silver. Priset är 500 kronor och 50 kronor går till Läkarmissionens arbete mot könsstympning.

 

Relaterade artiklar

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att utsatta människor får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.