Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Bild

Stöd till ”Vera” och andra kvinnor på Panzisjukhuset

I ett uppmärksammat reportage (2021-12-12) skrev Magda Gad om ”Vera” som ligger på sin dödsbädd efter att ha skadats av en man som våldtog henne.

https://www.facebook.com/magdajournalist/posts/454485219382675

Hon behöver avancerad vård för att överleva och få ett liv igen. Reportaget ledde till att många medmänniskor swishade pengar till MAF för att ordna flygtransport till Panzisjukhuset, den enda plats som har kompetens att hjälpa Vera och alla andra kvinnor i liknande situation i DR Kongo.
På bara några dagar samlades pengar in så att transport med läkare kunde planeras och kommer att genomföras den 15/12.

Det kommer att krävas mycket resurser för att ge Vera rätt vård och rehabilitering, både fysisk och psykisk. För att kanalisera det stora engagemanget skapades denna insamling. Vill du stötta Panzisjukhuset i DR Kongo kan du göra det här!

Foto: Magda Gad

Insamlingens syfte

Stöd till Panzisjukhuset i Kongo

Stötta vinnaren av Nobels Fredspris 2018: doktor Denis Mukwege, och hans viktiga arbete vid Panzisjukhuset i DR Kongo.

Panzisjukhuset är kanske mest känt för Doktor Denis Mukweges insatser för tusentals kvinnor som har utsatts för våldtäkter av olika väpnade grupper, som ett led i krigföringen. Men här erbjuds även vanlig sjukvård, förlossningar med mera. Tack vare stödet från Läkarmissionens givare i Sverige kan även den som är fattig få hjälp här.


Här kan du se en film från projektet: